وي تصريح کرد: براي رسيدن به عبوديت و نزديک شدن به هويت الهي بايد بستر زندگي را متناسب با شرايط ارزشهاي انساني در زمان و مکان فراهم کرد و از هويت زميني به هويت آسماني رسيد.
اين مقام مسوول ادامه داد: هويت زميني بايد فضايي در ابعاد و اندازههاي متناسب با مفاهيم و ارزشهاي انساني باشد موضوعي که در معماري گذشته ميتوان آنرا به وضوح مشاهده کرد.
علويان صدر افزود: در مهندسي ايراني بناها در جهت قبله ساخته ميشد و از آنجايي که ميهمان در فرهنگ ايران اسلامي از جايگاه مهمي برخوردار است مکاني مناسب براي پذيرايي در نظر گرفته ميشد.
وجود اندروني و بيروني نيز يکي از ديگر از هويتهاي ايراني بود که به واقع در معماري بومي وجود داشت.
معاون ميراث فرهنگي کشور با اشاره به اينکه مهندسي ايراني در طول تاريخ متناسب با شرايط زماني، مکاني و نيازهاي فرهنگي در جريان بوده است، گفت: در هويت آگاهانه روح ايراني جاري است که بايد آنرا براي نسلهاي آينده حفظ و متناسب با زمان و مکان تبيين کرد چرا که فرهنگ زماني فرهنگ است که در دل نسلها نفوذ پيدا کند و هدف از برگزاري چنين نشستها و کارگاههايي همين موضوع متناسبسازي ارزشها با بسترهاي زندگي است.
علويان صدر در پايان افزود: غواصي در ناخود آگاه فرهنگي و برگشتن به اهميت و هويت شرط ضروري است بايد خود را شناخت و متناسب با شأن امروز و در نظر گرفتن شأنيت آينده تکنيکهاي پويندگي و بالندگي ميراث معماري و شهرسازي را احيا کرد.
/102
انتهای پیام/